Pont-à-Lesse

Via ferrata Pont-à-LesseDeze via ferrata is regelmatig druk bezocht door groepen. Het parcour ligt hoog boven de Lesse, begint in het bos en loopt over de klimrotsen uit. Prima voor beginners en kinderen.

  • Toegang: Individueel toegangkelijk voor alle KBF-leden. Groepen vanaf 10 personen moeten toegang aanvragen bij het KBF.
  • Aanmelden bij de receptie van het hotel. Parkeer aan de straatzijde, meld je aan en neem het pad dat vertrekt op de hotelparking. Wandel via dit pad om het hotel en de tuin heen naar Castel 4.
  • Materiaal: Klimgordel, VF-set, (Touw van min. 15m, zekeringsmaterialen als je de vluchtroutes wilt gebruiken of wilt zekeren.)

Bij het begin van de route kan je de techniek oefenen. Bij regenweer kan de start zeer glad zijn. Klim via de tredes, rotsgrepen en beugels 20m tot bij de travere. Vlak voor de traverse is er een escaperoute maar die vereist een touw van 10 meter.

Al traverserend klim je over korte steile stukken waarvan er een vrij luchtig is. Daarop volgend kan je in een hoek omhoog klimmen tot op de luchtige rotsgraat. Bij het einde van de kabel kan je de vluchtroute nemen via het zigzaggend pad.

Ofwel ga je verder in het steile gedeelte waar, om de hoek, een kloofpassage boven over het pad loopt. Kinderen zeker je hier best. Ga verder rond de rotstop en daal tussen de rotsen af tot op het pad.

Via ferrata Pont-à-Lesse

Extra routes

 

* Bron: KBFvzw