Simond

28 feb 2021

 • climbingkoekke

  merkelijk makkelijker dan andere 3Cs die ik die dag heb gedaan.  Zeer ruwe rots waardoor je je voeten letterlijk overal kan zetten en gewoon naar boven stappen.

  Makkelijke 3C
 • climbingkoekke

  42 meter klimmen met toch ergens een stevige pas voor 3C waar je het moet doen met 2 vertikale barsten zonder noemenswaardige handgrepen.  Zijwaarts inhangen is de oplossing.

  Door de rek van het touw kom je via rappel net (niet) terug tot op de grond.  Richel 1 meter boven de grond waar je kan losmaken.

  Leuke route door de afstand en zekeren van bovenaf.

  5 setjes volstaan :)

  volle lengte

25 feb 2021

18 dec 2020

 • climbingkoekke

  Beetje inside joke als titel voor CK, maar dit is een pracht van een route!

  Heerlijk delicaat klimmen waarbij je vele malen moet indraaien en een hoge voet zetten om dat de dijspieren te laten werken.  Dit is een route die enorm veel voldoening geeft eens je boven bent, maar ook als je beneden bent en die klimschoenen kan uitdoen, want je kan zelden of nooit een volledige voet zetten om die teentjes te ontspannen.  Wel telkens een handgreepje te vinden, hoewel ze dikwijls klein en scherp zijn.

  Have fun!

  "Magnifiek"
 • climbingkoekke

  Ondanks een volledige "mental block"  aan bout 5 heb ik toch genoten van deze route - zij het uiteindelijk in toprope.

  Achteraf bekeken is de behaking volledig correct en het klimmen simpelweg aangenaam.  Scherpe greepjes voor de vingers en soms hoog voetenwerk wisselen zich af met een aantal barsten die van onderaf beter lijken dan ze zijn.

  Grote dank naar Christophe K om deze toch uit te klimmen na mijn blokkage!

  klimmerdeklim

13 dec 2020

 • climbingkoekke

  Stevige pas om op de taart te geraken.  Voetgreepje helaas beetje glad geworden, maar het passeert nog altijd.

  Eens op de taart weer klassiek plaatklimmen: voeten zetten en vertrouwen op de wrijving.  Veel voor de handen ga je niet vinden, dus jezelf naar boven trekken is hier geen optie.

  Bovenaan leuke rotsformatie met gaten.

  In z'n geheel weer een leuke route. Relatief comfortabele relais met rots-stoel. Rappel van precies 40m tot op de grond.

  Pittige taart

30 nov 2020

 • climbingkoekke

  Een beauty!  

  Je begint met een zeer leuke traversee vanaf de relais naar rechts om dan aan den behoorlijk continue stuk van een 10tal meter te beginnen waar het weer hoofdzakelijk uit de voeten moet komen.  Ruwe rots, maar niet echt een pompbak te vinden voor de handen tot bijna boven.

  Relais na deze lengte is prima geplaatst en met een dubbeltouw van 50m kom je met één heel leuke - snelle als je dat graag doet - rappel terug aan je schoenen.

  Een aanrader voor de liefhebbers van multipitch! 

  Ruwe diamant
 • climbingkoekke

  Een van de sjiekere multipitchen op het massief.

  Begin kan wat glad zijn. De rest van de lengtes is het waard.

  Inderdaad een aantal best gladde voeten.  Verder best mooie lengte en ook een hele afstand.  Correct behaakt.

  Comfortabele relais, maar jammer dat je je klimmer van bovenaf niet kan zien.

  Inderdaad een aantal best…
 • climbingkoekke

  Zoals de naam aangeeft: dalle.

  Aka plaatklimmen: weinig voor de handen, genoeg voor de voeten.  Behoorlijk ruwe rots.  Je kan je voeten zowat overal zetten en naar boven stappen.  de 5C geldt alleen als je de hoekversnijding op links niet gebruikt. 

  Zorg dat je er mentaal klaar voor bent en je bent in no-time boven.

  Zoals de naam aangeeft:…
 • climbingkoekke

  Na het gedrocht van de 2de "lengte" is dit dan een pareltje.  Zeer aangenaam klimmen met een aantal leuke moves.  Niet uitsluitend plaatklimmen: hier kom je ook een barst tegen waar je je voet moet in blokkeren.  

  Verstandige behaking en je komt uit aan een duidelijk relais om de superleuke dubbele rappel te starten.  Met een dubbeltouw van 50 geraak je mits schuine rappel terug tot aan je schoenen aan de start van deze route.

  Genieten